Blog

foto_cursuri.png

Suntem constant la curent cu noutățile din domeniu

Una dintre provocările meseriei de medic stomatolog este să fim mereu la curent cu cele mai recente tehnologii și proceduri din domeniu. Weekendul ce tocmai a trecut a fost dedicat studiului pentru echipa Dental Expert’s Group.

Vineri, dr. Ruxandra Gardef şi dr. Teodora Boscencu au participat la un curs de implantologie și protetică despre estetica dentară și supraproteze aplicate pe implanturi. Vă povesteam acum ceva timp că protetica pe implanturi necesită o serie de etape diferite de cele din cazul proteticii pe dinți naturali, însă rezultatele estetice sunt cel puțin similare.

Sâmbătă o echipă mai mare, formată din dr. Ruxandra Gardef, dr. Teodora Boscencu şi dr. Vlad Dumitrescu, a participat la un curs pe tema restaurărilor integral ceramice în anul 2016, suținut de prof. Dr. Nasser Barghi, un cunoscut profesor din cadrul departamentului de Stomatologie al Universității “Health Service Centre” din Texas, autor si co-autor a peste 200 de articole de specialitate.

Am aprofundat cunoștințele despre conceperea și utilizarea celor mai noi materiale estetice precum și despre cele mai actuale tehnici de restaurări din porțelan, prof. Dr. Barghi fiind un nume de referință în cercetarea acestor subiecte. În plus, am avut ocazia să discutăm despre noutățile din domeniu în ceea ce privește procedurile minim invazive prin CAD/CAM, adică despre designul și producerea susținută de computer a protezelor, coroanelor sau fațetelor.

Formarea continuă este esențială pentru un profesionist adevărat. O facem pentru noi, dar, mult mai important, o facem pentru pacienţii noştri.