Protetică

Coroane și punți din porțelan, zirconiu sau ceramică, inlay-uri și onlay-uri, elemente din metale prețioase, pe dinți naturali sau pe implanturi, proteze scheletate și acrilice, tratamente ocluzale toate acestea intră în sfera specialistului în protetică. Sunt tratamente care restabilesc aspectul cavității bucale și refac funcțional arcadele după pierderea unor dinți.

Protetica este ramura stomatologiei care se ocupă cu tot ce înseamnă lucrări dentare, fie ele fixe, mobile sau mobilizabile. Protetica cuprinde realizarea de coroane, fațete, punți, proteze scheletate, proteze totale acrilice și multe altele. Acestea se fac în diverse scopuri și din diferite materiale, în funcție de obiectivul tratamentului.Coroanele sunt lucrări protetice de invelis, care pot fi realizate fie pentru a preveni pierderea dinților tratați pe canal, fie în scop estetic.

Cele cu rol funcțional și de protecție se realizează, cel mai adesea, din ceramică pe suport de zirconiu, zirconiul fiind o noutate în domeniu și material de elecție pentru astfel de tratamente. El, pe lângă estetica superioară, oferă rezistență, durabilitate în timp și un grad de biocompatibilitate foarte înalt (se evită astfel înnegrirea gingiei, așa cum se întâmplă la coroanele pe suport metalic).

Prin aceste metode obținem fidelitate crescută, finețe și precizie pentru ca lucrarea să aibă un aspect cât mai aproape de natural.

Coroanele cu rol estetic, pe dinții frontali, se fac din ceramică integral, prin metoda frezării computerizate CAD_CAM. Prin aceste metode obținem fidelitate crescută, finețe și precizie pentru ca lucrarea să aibă un aspect cât mai aproape de natural.

Punțile sunt lucrari protetice mai extinse, formate din mai multe coroane, solidarizate între ele, cu scopul de a înlocui dinții lipsă. Acestea pot fi realizate din aceleași materiale ca și coroanele individuale.

O altă ramură este reprezentată de protetica pe implanturi, ce constă în realizarea efectivă a dinților, în urma inserării unui implant. Aici poate fi vorba de o coroană pe un implant, de punți realizate pe implanturi, sau de proteze totale fixate prin sisteme speciale pe implanturi cu scopul de a crește stabilitatea acesteia.

Protetica pe implanturi necesită o serie de etape diferite de cele din cazul proteticii pe dinți naturali, însă rezultatele estetice sunt cel puțin similare. Fixarea protezelor mobile pe implanturi nu le schimbă acestora caracterul de proteză mobilă (proteza tot trebuie îndepărtată pentru igienizare de două ori pe zi) însă crește substanțial stabilitatea acesteia pe arcadă și confortul pacientului.

Protezele acrilice pot fi scheletate, atunci când mai există dinți restanți pe arcadă, dinți de care acest tip de proteză este ancorat prin sisteme speciale, sau proteze totale mobile, destinate persoanelor vârstnice, edentate total (lipsa totală a dinților).

Completează formularul și vei fi contactat îndată.

Pentru că timpul tău este întotdeauna prețios, noi te ajutăm să îl economisești.

Te așteptăm în oricare din cele două locații ale clinicii noastre și suntem siguri că aici vei câștiga mai mult decât o echipă de medici profesioniști, vei câștiga noi prieteni.

Vei întâlni în noi, un grup de oameni pregătiți să îți răspundă oricăror întrebări, să te sfătuiască și abia apoi să le devii pacient.

Contactează-ne telefonic

Clinica Mihai Eminescu

Strada Mihai Eminescu nr. 252

Telefon: +40 737 442 858
Telefon: +40 737 442 856
Email: office@signaturesmile.ro

adiProtetica