Ortodonție

Gutiere, aparate ortodontice fixe și mobile, din metal, ceramică și safir, aparate incognito, disjunctoare, treinere fac parte din aria ortodonției. Cu ajutorul acestora și a unui plan de lucru elaborat bazat pe radiografii, fotografii și măsurători, medicul specialist va corecta toate defectele de ordin estetic sau funcțional la nivelul dinților pacienților.

Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea dinților prin aplicarea de aparate ortodontice. Aparatele ortodontice pot fi de mai multe feluri, astfel găsim aparate mobile (cel mai des utilizate la copii) și aparate fixe – pot fi îndepărtate doar de către medicul ortodont – pentru copii și adulti. Aparatele fixe sunt și ele de mai multe tipuri și materiale, acestea urmând să fie alese de către pacient împreună cu medicul care efectuează tratamentul. Variantele pentru aparatele ortodontice fixe sunt cele de metal, ceramică sau safir, diferența între ele fiind, în cea mai mare parte, de ordin estetic. Prețul crește proporțional cu avantajele estetice

de la metal la safir, diferența între ele fiind, în cea mai mare parte, de ordin estetic. Prețul crește proporțional cu avantajele estetice de la metal la safir.

Un alt tip de aparat fix, recomandat persoanelor care au cerințe estetice de neevitat (persoane publice, care lucrează în televiziune și nu numai), este aparatul lingual Incognito ( invizibil ), care se montează pe interiorul dinților, fiecare piesă este personalizată pentru fiecare dinte și care nu se vede, practic, deloc.

Tratamentul în ortodonție este un tratament extrem de conservativ, dinții nu sunt afectați în nici un fel și poate rezolva atât probleme funcționale, cât și estetice.

Aparatele mobile sunt destinate numai copiilor, datorită faptului că sunt reglabile ca dimensiuni și pot fi adaptate arcadei odată cu creșterea și dezvoltarea osoasă și, de asemenea, pentru că alică forțe mai mici la nivelul dinților, au efecte mai bune pe dinții în creștere, cu implantare osoasă mai mică și mobilitatea mai mare, în comparație cu dinții adulților.

Tratamentul în ortodonție este un tratament extrem de conservativ, dinții nu sunt afectați în nici un fel și poate rezolva atât probleme funcționale, cât și estetice, aparatul putând fi soluția ideală în diferite anomalii anatomice ale oaselor maxilare și poziției dinților. De asemenea, de multe ori, tratamentul ortodontic este un precursor al tratamentului protetic cu fațete sau coroane integral ceramice, reabilitările estetice de amploare, sau al tratamentului chirurgical, atunci când este vorba de corectări de anomalii la niveul oaselor feței.

În ziua de astăzi, tratamentul ortodontic nu mai reprezintă un impediment în viața socială, datorită creșterii semnificativ a interesului pentru un astfel de tratament și gamei largi de opțiuni în ceea ce privește tipul de aparat și accesoriile acestuia. A devenit astfel o opțiune terapeutică foarte des întâlnită și foarte ușor acceptată atât de adulți cât și de copii.

Completează formularul și vei fi contactat îndată.

Pentru că timpul tău este întotdeauna prețios, noi te ajutăm să îl economisești.

Te așteptăm în oricare din cele două locații ale clinicii noastre și suntem siguri că aici vei câștiga mai mult decât o echipă de medici profesioniști, vei câștiga noi prieteni.

Vei întâlni în noi, un grup de oameni pregătiți să îți răspundă oricăror întrebări, să te sfătuiască și abia apoi să le devii pacient.

Contactează-ne telefonic

Clinica Mihai Eminescu

Strada Mihai Eminescu nr. 252

Telefon: +40 737 442 858
Telefon: +40 737 442 856
Email: office@signaturesmile.ro

adiOrtodontia