Blog

saphire_Braces.jpg

Ortodonția

Ortodonția este o ramură a medicinei dentare care se ocupă cu îndreptarea dinților prin aplicarea de aparate ortodontice. Dinții strâmbi sau care nu sunt aliniați corect nu sunt doar inestetici, ei pot fi pierduți în timp din cauza cariilor sau a problemelor gingivale dezvoltate.

Aceste probleme vin din dificultatea de a menține o igienă orală corespunzătoare. În plus ei exercită un efort suplimentar asupra mușchilor masticatori care, în timp, poate duce la dureri de cap, gât și chiar și spate. Aparatele ortodontice pot corecta alinierea dinților. Tratamentul în ortodonție este un tratament extrem de conservativ, dinții nu sunt afectați în nici un fel și poate rezolva atât probleme funcționale, cât și estetice, aparatul putând fi soluția ideală în diferite anomalii anatomice ale oaselor maxilare și poziției dinților

Aparatele ortodontice pot fi de mai multe feluri.

  1. Aparate mobile

Sunt destinate copiilor datorită faptului că sunt reglabile și pot fi adaptate arcadei odată cu creșterea și dezvoltarea osoasă.

  1. Aparate fixe

Sunt formate din inele, sârme şi/sau bracketuri. Inelele se fixează în jurul dinţilor şi servesc drept ancore pentru dispozitiv, iar bracketurile sunt în general fixate pe suprafaţa frontală a dintelui. Variantele pentru aparatele ortodontice fixe sunt cele de metal, ceramică sau safir, diferența între ele fiind, în cea mai mare parte, de ordin estetic. Există și o variantă care se montează pe interiorul dinților, fiecare piesă este personalizată pentru fiecare dinte și care nu se vede deloc, aparatul lingual Incognito.

În ziua de astăzi, tratamentul ortodontic nu mai reprezintă un impediment în viața socială, datorită creșterii interesului pentru un astfel de tratament și gamei largi de opțiuni în ceea ce privește tipul de aparat și accesoriile acestuia.

Dacă aveți probleme sau nu știți de unde să începeți puteți să vă programați pentru un control și puteți consulta lista noastră de preţuri.