Odontologie

Plombe din compozit, ciment ionomer de sticlă, compomer, coafaje directe și indirecte, infiltrații în smalț, reconstrucții coronare, intervenții care sunt menite să refacă dinții afectați de carii și de traumatisme, tratamente care, odată făcute, pot preveni afecțiuni mai grave și pot prelungi sănătatea dentară.

Odontologia este ramura stomatologiei care se ocupă, generic, cu tratarea cariilor și refacerea directă a formei și aspectului dinților.

Printre manoperele incluse în odontologie se numară obturațiile (plombele), coafaje, fațetări directe, etc. Constituie una dintre cele mai importante ramuri ale stomatologiei și baza oricărui tratament incipient.

Nevoia de curățare și acoperire a cariilor a fost unul dintre catalizatorii dezvoltării stomatologiei moderne. A fost repede înțeles faptul că un dinte tratat are șanse mai mari de supraviețuire decât unul netratat. Acest principiu este valabil și astăzi.

Tehnicile și materialele implicate în tratarea cariilor au evoluat în timp ajungând în momentul de față la un nivel ridicat de estetică și rezistență în timp.

O altă ramură a stomatologiei se referă la prevenirea cariilor prin sigilări. Sigilările reprezintă o metoda prin care se acoperă preventiv șanturile și fosetele, precum și orice altă suprafață retentivă a dinților, cu o rățina compozită, asemănătoare cu meterialele din care sunt confecționate plombele. Avantaje acestei metode de prevenție constau în rapiditate, lipsa necesității de a face anestezie, siguranță și predictibilitate. Sigilărire se aplică de obicei pe dinții definitivi și trebuiesc refăcute la câțiva ani, sau oricând cele anterioare se deteriorează.

Un tratament odontal corect va împiedica dezvoltarea cariei și va economisi timp și banii pacieților. Deasemenea va evita situațiile neplăcute în care pacienții vor dezvolta complicații, de genul infecției dentare care se manifestă prin dureri, tumefiere, disconfot fizic și așa mai departe.

Tehnicile și materialele implicate în tratarea cariilor au evoluat în timp ajungând în momentul de față la un nivel ridicat de estetică și rezistență în timp. Cuplate cu tehnicile corecte de anestezie, intervențiile au devenit o rutină a practicii stomatologice și asigură un confort sporit.

Completează formularul și vei fi contactat îndată.

Pentru că timpul tău este întotdeauna prețios, noi te ajutăm să îl economisești.

Te așteptăm în oricare din cele două locații ale clinicii noastre și suntem siguri că aici vei câștiga mai mult decât o echipă de medici profesioniști, vei câștiga noi prieteni.

Vei întâlni în noi, un grup de oameni pregătiți să îți răspundă oricăror întrebări, să te sfătuiască și abia apoi să le devii pacient.

Contactează-ne telefonic

Clinica Mihai Eminescu

Strada Mihai Eminescu nr. 252

Telefon: +40 737 442 858
Telefon: +40 737 442 856
Email: office@signaturesmile.ro

adiOdontologie