Blog

heart_teeth.jpg

Gingii sănătoase, inimă sănătoasă

Sănătatea orală vă poate influența starea de sănătate în general. De exemplu, o datură sănătoasă vă poate ajuta să nu dezvoltați sau să agravați problemele la nivelul stomacului și studiile arată că există o legătură strânsă între starea gingiilor și sănătatea inimii.

Știați că oamenii care au probleme gingivale, cum ar fi gingivita sau parodontita, au șanse duble de a dezvolta probleme cu inima? Aproape jumătate din oamenii care au boli de inimă sunt predispuși la infecții sau sângerări gingivale și pierderea dinților.

Cercetătorii încă încearcă să găsească conexiunea între aceste afecțiuni, dar se presupune că legătura ar fi inflamația declanșată de bolile gingivale.

Anumite bacterii care nu sunt îndepărtate corespunzător prin periaj și folosirea aței dentare, influențează starea gingiilor voastre. Atunci când gingiile sângerează aceste bacterii pot intra în sânge și pot declanșa in proces inflamator, nu doar la nivelul gingiilor ci și la nivelul venelor și arterelor.

În același timp, aceste bacterii pot favoriza formarea de cheaguri sau dezvoltarea de placă pe artere, iar acest lucru va îngreuna circulația sangvină și va adăuga un stres suplimentar asupra inimii.

Studiile sunt încă la început, și nu există încă o dovadă clară, dar numerele par să confirme o legătură între cele 2 afecțiuni.

Dacă sunteți predispuși către afecțiuni circulatorii sau probleme cu inima, acordați o atenție sporită igienei orale pentru a nu vă agrava problemele de sănătate. Periajul corect, folosirea aței dentare și vizitele regulate la dentist ar putea să vă ajute să preveniți complicații sau probleme cu inima.