Blog

Dentista.jpg

Chirurgia stomatologică

Chirurgia orală este o ramură a stomatologiei ce cuprinde toate intervenţiile chirurgicale efectuate în cabinetul stomatologic pentru a salva dinţii recuperabili, dar şi îndepărta dinţii afectaţi de complicaţii severe ale unor afecţiuni.

Printre manoperele incluse în chirurgie se numără: extracții simple, extracții de molari de minte, extracții de molari de minte incluși, chistectomii, odontectomii, operații cu lambou, remodelări gingivale, repoziționări de nerv și multe altele.

Cele mai comune intervenții chirurgicale sunt extracțiile dentare, care se recomandă atunci când dintele nu mai poate fi reparat prin intervenții mai puțin invazive. Timpul de vindecare poate varia de la un pacient la altul la fel și disconfortul resimțit, însă vindecarea după o intervenție corect efectuată este ușoară, lipsită de durere și fără repercusiuni.

Acolo unde o extracție nu este posibilă pentru că dintele nu mai este întreg, medicul poate recomanda o alveotomie, care este tehnica chirurgicală prin care se urmărește extracția unor resturi de dinți sau rădăcini.

O intervenție la fel de comună, despre care poate ați auzit dar nu știți foarte multe lucruri este rezecția apicală. Acest procedeu chirurgical implică extragerea vârfului rădăcinii și a țesutului osos înconjurător care a fost afectat.

Nu vă temeţi potențialele proceduri chirurgicale la nivelul gurii, medicul dentist va ști să stabilească tratamentul potrivit. Tehnicile de anestezie corecte scad anxietatea și sporesc confortul intervențiilor iar neliniștea cauzată de bugetul pentru astfel de intervenții poate fi alungată prin consultarea listei de prețuri.