Blog

mouthwash_edit.jpg

Apa de gură: beneficii și dezavantaje

Toți știm senzația aceea de prospețime mentolată ce apare imediat după ce folosești apă de gură. Nici periajul, nici ața dentară nu vă pot aduce acea senzație. Și felul în care vă transformă respirația nu este singurul beneficiu.

Dacă vă uitați pe etichete sau la reclamele pentru apa de gură puteți face o listă destul de lungă de avantaje. Dar oare ce este adevărat și ce nu ni se spune despre apa de gură?

Beneficii

 1. Reduce riscul de a face carii
  Flourul din apa de gură face ca smalțul dinților să fie mai rezistent și astfel vă poate proteja împotriva cariilor.
 1. Alină disconfortul cauzat de afte sau ulcerații superficiale
  Apa de gură poate calma durerile și disconfortul cauzat de afte sau ulcerații superficiale, pentru că detoxifică zona și alungă bacteriile care provoacă iritații. Mentolul și alcoolul au și un slab efect calmant asupra acestor zone
 1. Ajută la prevenirea bolilor gingivale
  Afecțiunile gingivale sunt caracterizate prin inflamarea gingiilor din cauza plăcii bacteriene sau a bacteriilor sau resturilor de mâncare care rămân între dinți sau între dinte și gingie. Apa de gură vă ajută să eliminați bacteriile care produc placa bacteriană.
 1. Protejează pe timpul sarcinii
  Bolile gingivale sunt o afecțiune comună în timpul sarcinii. Infecțiile la nivelul gingiei pot declanșa un efect inflamator, iar acest lucru poate provoca declanșarea contracțiilor. Cu cât încercați să vă păstrați gingiile sănătoase cu atât riscul e mai mic.

Dezavantaje

 1. Nu vindecă respirația neplăcut mirositoare ci doar o maschează
  Este important să găsiți cauza reală a respirației urât mirositoare și să o rezolvați. Nu puteți doar să o mascați sau să o ignorați.
 1. Poate irita interiorul gurii
  Cele care conțin un conținut ridicat de alcool pot provoca o senzație de arsură și pot irita gingiile, mai ales daca insistați.

Foto via